TONY

 

Synnyin vuonna 1982. Jos olisin ollut vanhempieni esikoinen, olisi perheemme lapsiluku jäänyt kuulemma yhteen. Olin neljäs. Tämä onkin ainut kohta jossa tyydyn pistesijoihin. Olin aktiivinen lapsi. Jos sisariltani kysytään niin rasittava. Omasta mielestäni vain aktiivinen.

Motocrossin aloitin kolmen vanhana. Jääkiekon muutamaa vuotta myöhemmin. Seitsemän vuotta vanhempi isoveli takasi vahvan kilpailuasetelman perheeseemme. Jääkiekkoa pelasin SM/Nuorisomaajoukkuetasolle, kunnes liekki lajiin sammui. Sittemmin olen löytänyt kummankin lajin hienouden uudelleen valmentamisen muodossa. Olen valmentanut motocrossia vuodesta 2001 ja jääkiekkoa vuodesta 2008.

Kiinnostus triathloniin syntyi omasta kunnianhimosta sekä kunniotuksesta täyttä matkaa kohtaan. Sittemmin lajin jokaisen osamatkan omalaatuinen haastavuus on vienyt mennessään. Olen kilpailut triathlonissa vuodesta 2012. Kokeilumielessä olen tehnyt jokaisen osamatkan aina sprintistä Ironmaniin. Oman lajihistorianikin vuoksi päämatkaksi on valikoitunut sprintti, jolla paras saavutukseni on SM-pronssi vuodelta 2014 yleisessä sarjassa.

Valmentajana vaadin itseltäni paljon. Tutkin, opiskelen, luen ja perehdyn. Olen melko puhelias ja utelias. Joku saattaisi sanoa etten ole koskaan hiljaa. Olen tarvittaessa, mutta valmennettavalleni haluan antaa kaiken tiedon mitä minulla on. Treenaamisen pitää olla myös hauskaa. Joskus itsestäni tuntuu siltä, että se unohtuu kovien tavoitteiden edessä. Tehdään tosissaan mutta ei vakavasti.

-Tony Strömsholm